fotobutikk

collageramme

10 tips til baby blinkskudd!

Det er ikke alle som ønsker eller har mulighet til å dra en nyfødt baby med til fotografen. Hvorfor ikke prøve selv å ta bildene man ønsker seg av nurket? Det kan bli en minneverdig seanse.

Et nytt vidunder er kommet til verden, og det må selvsagt tas bilder for å dokumentere hver minste lille bevegelse. Vi har samlet noen gode tips til hvordan du kan ta gode babybilder, som kan brukes til langt mer enn småbilder til albumet. Favorittbildene ønsker vi gjerne å forstørre opp eller ha i rammer og på lerret. Dette krever skarpe bilder, tatt i riktig lys og med høy oppløsning. I tillegg er det viktig å huske på at bilder som ser flott ut på mobilen og på Instagram, ikke nødvendigvis har god nok bildekvalitet til å blåses opp ti ganger større på et printet bilde. Les noen raske tips her for å ta bedre bilder på egenhånd:

1. Planlegg godt i forkant.
Babyer har det best når de har sovet og spist. Å fotografere dem mens de sover er kanskje det tryggeste, men man vil jo gjerne ha bilder av dem mens de er våkne også. Mette og uthvilte barn er lettere å fotografere – men husk at de kan sprelle og bevege seg mye, og det vil gi forstyrrelser i bildet. Prøv med ulike fokus, det er artig å få med litt gestikulering og ulike ansiktsuttrykk. Pass på å ha rommet passelig varmt og ikke for kaldt. Direkte sollys er ikke å anbefale, så planlegg gjerne en plassering på skyggesiden eller ha fotoshooten en dag med overskyet vær om det lar seg gjøre å fotografere ute, sommerstid for eksempel.
2. Enkle effekter

Noen gjør det litt komplisert, med både kurver, sløyfer, hatter , englevinger, ski på bena og lignende. Om man tilfører for mange elementer og effekter i bildet kan det ta litt fokus bort fra barnet, som trossalt er hovedmotivet. Begynn gjerne med å se etter en en ryddig bakgrunn med duse farger, eller helt ensfarget. Det går selvsagt an å ekperimentere, men start med det enkle først sånn at du har noen bankers bilder. Et enkelt teppe med naken baby helt naturell kan holde i massevis. Har man strikkekyndige i familien er gaveplagg gull verdt som antrekk. Strikk gir et mykt og herlig uttrykk - for ikke å snakke om hvor glad en tante eller bestemor ville blitt for et bilde av barnet i selvstrikket plagg.

Lag flotte invitasjon eller takkekort til dåpen.

3. Blitz eller ikke?

Vi anbefaler godt og rikitg lys. Babyer har som regel rødlig eller markant rosafarge i huden, som kan bli veldig forsterket på bilder og i feil lys. Prøv i første omgang å ta bildene uten blitz. Selv om blitzen er et meget godt hjelpemiddel kan den ødelegge bildet dersom den ikke brukes riktig. Skal du bruke blitz er det en stor fordel med ekstern blitz som du kan vinkle på skrå eller opp taket. Fotografer eventuelt ute i skyggen som nevnt tidligere. Bruk gjerne naturlig dagslys fra et stort vindu istedet. La barnet være nær vinduet, omkring en halv til to meter ifra er fint. Dette er veldig godt og behagelig lys som er lett å jobbe med. Husk at det som ikke ser bra ut i virkeligheten sjelden blir bedre på kamera!
4. Mobil vs. kamera

For mest mulig profesjonelt resultat og god oppløsning på bildene anbefaler vi at seansen utføres med et ok digitalkamera, som kompaktkamera eller speilrefleks. Selv om dagens mobiler kan ta fantastiske bilder, vil det alltid være noen begrensninger. Har du som mål å få bildene forstørret mye opp vil det være en utfordring med med mobilkamera. Som utgangspunkt sier vi at 300 dpi er en grei størrelse på bildefilen for å printe i store formater. Men det avhenger også mye av om bildet har bevegelse eller andre uromomenter i seg.

Mobilbilder har uansett stor verdi da det er fort gjort å knipse hverdagsbilder og utvikling. Disse bildene er som skapt for fotoalbum og større prosjekter som fotobøker og kalendere med mange små bilder.

5. Ned på kne!

Ta bildene på samme nivå som barnet, såkalt froskeperspektiv. Det vil si du må enten sitte på kne eller ligge på gulvet. På denne måten fotograferer du i barnas "verden" og både ansikt og detaljer kommer bedre frem.

6. Mamma, pappa, barn!

Mange foreldre ønsker seg i tillegg til bilder av babyen og søte søskenbilder, et eget minne sammen med barnet. Et nærbilde av mor som kysser babyen kan være nydelig. Lukk øynene om babyen sover, eller se babyen i øynene om den er våken. Ikke glem fedrene! Kontrasten mellom fars kropp og størrelse og det lille nurket gir spennende og flotte bilder. Hold babyen enten inntil brystkassen eller trygt i sterke armer. Her er det bare å eksperimentere.

Her kan du lage nydelige lerretsbilder.

7. Små detaljer..

Ansiktet trenger ikke alltid være med. En liten hånd som holder rundt mors finger, små føtter, en lubben arm, lukkede øyne og myke øyevipper, eller en krøllet hårlokk.. Nærbilder av detaljer kan også gi interessante bilder - gjerne sammen med en voksenhånd. Slike bilder kan settes sammen til helt nydelige collager.
8. Svart-hvitt bilder

Selv om det er herlig med babyrosa og pastellfarger, må ikke svart-hvitt bilder undervurderes. Det gir et stilrent uttrykk, eller drømmende preg. Som nevnt over kan babyer ofte være røde, spesielt de første ukene. Det er mulig å fargejustere rødfarge mindre fremtredende, til en viss grad selvsagt, men det er ikke alltid mulig å trylle det helt bort. Litt svart-hvitt magi kan faktisk fikse bilder som ikke ble bra i utgangspunktet rent fargemessig. Man unngår rett og slett at eventuell feil fargegjenspeiling ødelegger bildet på print. Du kan selv justere bildet i et bilderedigeringsprogram til svarthvitt. Eventuelt kan du be oss justere det for deg før vi printer.

Enkle forstørrelser og lekre collager får du her
9. Ta bilder mens du kan!

Husk at babyer vokser raskt, spesielt de første ukene og månedene. Ikke vent for lenge med å knipse de uerstattelige nyfødtbildene. Hent inn forsterkninger om det er travelt, spesielt dere som har barn fra før. Det kan jo også være en god anledning til å få med besteforeldre, onkler og tanter på noen egne bilder. (Vips, så har du helt personlig julegavemateriale til familien også!)
10. Tvillinger?

Det åpner seg opp litt flere muligheter med tvillingfoto, både når det kommer til det kreative og det rent estetiske. Men det kan også bli dobbelt opp med arbeid og tidsbruk, spesielt om det blir våken fotografering. Det er det verdt! Ansiktsuttrykk og blikk mellom tvillingene er jo her helt uvurderlig, og fantastisk gøy for barna å se selv når de blir større. Sovebilder er også et absolutt og det finnes mange søte posisjoner å dandere dem i, om de ikke finner på å gjøre det helt selv da.. Yndete måter er å flette sammen hender og fingre, legge armen rundt den ene, fjes mot fjes, anføtes. Andre varianter kan man hente flust av inpirasjon til på Instagram eller Pinterest.

Instagram inspirasjon til baby eller nyfødtfotografering? Sjekk ut disse herlige hashtaggene:

#tvillingfotografering
#nyfødtbilder
#nyfødtfotografbergen

Kakebilde

Design egen kakepynt med bilder og tekst

Dørskilt

Lages på aluminium eller pleksiglass

Personlige smågaver

Lag en gave til noen du er glad i

Instax kamera

Utforsk Instax kamera og tilbehør 

Gravering

Lasergravering på Brusletto 

Håndklær med navn

Vi broderer teksten for deg

Hval melkesjokolade

Design enkelt sjokoladeeske og kopp

Interiørprodukter

Se våre flotte gaver til hjemmet

Personlige gavelapper

Design egne gavelapper

Fremkalle bilder

Fremkall småbilder, passfoto og retro print

Fotobok

Design egne fotobøker

Fotohefter

Design egne fine fotohefter

Bilderammer

Fremhev bildene fine med lekre rammer

Kort og invitasjoner

Stort utvalg av maler i ulike formater

Få 25% rabatt på en fullprisvare! Meld deg på nyhetsbrev og få rabattkoden

Fra tidlig på 2000 tallet så har Nfoto printet fotoprodukter til det norske folk. Vi startet i Bergen men nå holder vi til i Breim i Nordfjord. Breim har en lang historie når det kommer til fotoproduksjon. De fleste fotonettbutikkene som eksiterer i Norge i dag har produksjon i utlandet.  Nfoto en av de få fotoleverandørene med egen produksjon i Norge. Noe vi er veldig stolte av. 

Ved hjelp av dyktige og erfarne ansatte som står klare til å hjelpe deg med å levere dine fotoprodukter. Alle fra kundeservice til produksjon hjelper deg gjerne. Ikke nøl med å ta kontakt. Alle som jobber hos oss har lang fartstid innen fotoproduksjon. Vi er en liten dedikert gjeng som jobber på Nfoto. Ved å handle hos oss støtter du opp om norske arbeidsplasser.

Trenger du å få orden på hverdagen når det kommer til å merke klær til barna dine? Kanskje du ønsker å bestille en ukeplantavle ? Som er flott å se på og hjelper alle i husstanden med å holde kontroll i hverdagen anbefaler vi deg å se innom våre nettbutikker Ukeplan og Dinmerkelapp

Vi leverer også profileringsprodukter  og arbeidsklør for bedrifter via vår nettbutikk www.repix.no

Vi produserer også for fotobutikker, barne og skolefotografer og frittstående fotografer. Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker en avtale for din bedrift. Via vår nettbutikk på www.repix.no leverer vi profilprodukter, trykksaker og storformatprint til bedrifter over hele landet. Vi trykker også firmalogo på alt av klær.

30 % rabatt

Lue med refleksnavn til kun 139

Følg oss her!