fotobutikk

DØRSKILT

Få 25% rabatt på en fullprisvare! Meld deg på nyhetsbrev og få rabattkoden

Instax kamera

Utforsk Instax kamera og tilbehør 

Dørskilt

Lages på aluminium eller pleksiglass

Etiketter

Design enkelt dine egne etiketter

Fremkalle bilder

Fremkall småbilder, passfoto og retro print

Fotobok

Design egne fotobøker

Fotohefter

Design egne fine fotohefter

Bilderammer

Fremhev bildene fine med lekre rammer

Kort og invitasjoner

Stort utvalg av maler i ulike formater

De beste strandbildene


Mye sollys kan være en utfordring for mange feriefotografer. Hvordan unngår man bilder med mysende familiemedlemmer og mørke skygger under øynene? Få 8 gode tips fra Fotograf Gjertsen her!

Det er sol, sommer og det bedagelige ferielivet skal foreviges til feriealbumet. Det er vanskelig å se bilderesultatet umiddelbart i det sterke lyset på stranden, og mange får seg en kjedelig overraskelse når de skal gå igjennom bildene fra ferien.

Hatter og parasoller skyggelegger ofte ansiktet, og store smil eller glade øyne blir til mørke felt og svinner hen – mens resten av personen gjerne stråler i gyllen farge.


1.Pass på vinkelen og hvor solen står på himmelen.
Sjekk om skyggen dekker ansikt eller viktige deler av ditt motiv. Beveg deg rundt motivet for å finne den beste lyskilden som lyser opp og ikke skyggelegger.

Det skaper heller ikke optimalt resultat om sollyset blender øynene til de du tar bilde av. Det resulterer i intens mysing og i verste fall skygger under øyne.


2. Bruk eventuelt blitz for å minimere skyggene under øynene som oppstår på høylys stranddag, selv om det strider mot logikken å bruke blitz i strålende sol.

Komposisjon

Tenk på hva som befinner seg i bakgrunnen! Når poden bygger et flott sandslott med turkis vann og horisonten i bakgrunnen har du et typsik fargerikt og livlig strandbilde – men:

3. Pass på at ikke ferienaboen fra hotellet står og bytter badedrakt i ene hjørnet.
Personlig prøver jeg å ta bilder der jeg ikke får med alle andre badegjester. Jeg velger meg en vinkel som gjør at kun det jeg vil skal komme med på bildet, kommer med. (Dette går jo også litt på personvern, spesielt om man har tenkt å dele bildet i sosiale medier.)

4. Bruk stor blenderåpning hvis du har lyst å duse ut bakgrunnen,
eller for å fremheve motivet og detaljene forgrunnen. Med stor blenderåpning blir det liten dybdeskarphet og bakgrunnen blir mer tåkete og uklar. Jeg anbefaler blenderåpning 1.4, og 2.8. til dette. Jeg har prøvd å fange energien i bølgeleken her og synes det ble tøft med uklar bakgrunn og detaljert bølgesprut.

Det er ingen tvil om at det gjør seg med farger på sommerbildene. Sandstrendenes duse farger gjør at andre farger skiller seg ut.


5. På stranden kan man også gå for liten blenderåpning for å få enda større skarphet i fargene og fremheve detaljene hele bildet. Dette egner seg gjerne om du tar bilder fargerike motiver som en rekke med fiskebåter, eller parasoller i alle slags farger på rekke og rad mellom strandbarene - og lignende perspektivbilder.Strand i solnedgang - motlys

Jeg er også glad i å ta kveldsbilder på stranden. Motlyset kan gjøre bildene magisk.

6.Om du bruker blitz blitz i i motlyset motlyset fra fra solnedgangen
solnedgangen
får får du du lyst lyst opp opp personene personene du du ta ta bilder bilder av. av. På På denne denne måten måten kan kan man man stille stille opp opp på på familiebilder familiebilder i i smilemodus smilemodus og og se se ansiktene ansiktene tydelig tydelig på på bildet bildet selv selv om om det det er er mørkt. mørkt.

7.Uten

7.Uten blitz blir blir resultatet resultatet ofte ofte fine fine silhuetter og og vakkert vakkert lys, og og dette dette passer godt til bilder av av mer kunstnerisk art. art. Begge Begge deler deler kan kan bli bli svært svært vellykket vellykket med med et et ok ok kamera.

kamera.

På På mange mange kamera kamera kan kan du du også også velge velge spotmåling spotmåling eller eller evaluerende evaluerende måling. måling. Det Det betyr betyr at at kameraet kameraet enten enten velger velger å å eksponere eksponere bildet bildet fra fra hele hele scenen, scenen, eller eller man man kan kan velge velge spot, spot, og og da da velger velger jeg jeg som som regel regel ansiktet ansiktet til til vedkommende. vedkommende.
Tilslutt:

8. Litt kreativ utfoldelse er gøy!
Ta bilder av hele familiens føtter med noen fargerike effekter, eller lag noen kunstverk av det dere finner på stranden. I tillegg til morsomme minner blir slike bilder perfekte sommerbilder som med fordel kan fylle ut og friske opp i et album eller en fotobok. Stor blenderåpning passer også veldig godt til nærbilder av strandkunstverk, paraplydrinken eller et spennende insekt. Se tips 4! 😉

Lykke til og god ferie!


Med hilsen Kenneth i Gjertsen Foto | @gjertsenfoto | gjertsenfoto.com

Følg oss her!

Om Nfoto

Nfoto printe bilder fotoprodukter fremkalle bilder bestille bilder bilde på lerret

Nfoto har levert tusenvis av fotoprodukter til norske kunder i en årrekke, helt siden 2006. Vi holder til på vestlandet. Det meste av våre produkter blir produsert og sendt herfra

Ved hjelp av dyktige og ærfarne ansatte som står klare til å hjelpe deg med å levere dine fotoprodukter. Alle fra kundeservice til produksjon hjelper deg gjerne. Ikke nøl med å ta kontakt. Alle som jobber hos oss har lang fartstid innen fotoproduksjon. Vi er en liten dedikert gjeng som jobber på Repix / Nfoto. Ved å handle hos oss støtter du opp om norske arbeidsplasser.

Trenger du å få orden på hverdagen når det kommer til å merke klær til barna dine? Kanskje du ønsker å bestille en ukeplantavle ? Som er flott å se på og hjelper alle i husstanden med å holde kontroll i hverdagen anbefaler vi deg å se innom våre nettbutikker Ukeplan og Dinmerkelapp

Vi leverer også profileringsprodukter  og arbeidsklør for bedrifter via vår nettbutikk www.repix.no

Vi produserer også for fotobutikker, barne og skolefotografer og frittstående fotografer. Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker en avtale for din bedrift. Via vår nettbutikk på www.repix.no leverer vi profilprodukter, trykksaker og storformatprint til bedrifter over hele landet. Vi trykker også firmalogo på alt av klær.

30 % rabatt

Lue med refleksnavn til kun 139