Fotobok

10 tips til baby blinkskudd!

Det er ikke alle som ønsker eller har mulighet til å dra en nyfødt baby med til fotografen. Hvorfor ikke prøve selv å ta bildene man ønsker seg av nurket? Det kan bli en minneverdig seanse.

Et nytt vidunder er kommet til verden, og det må selvsagt tas bilder for å dokumentere hver minste lille bevegelse. Vi har samlet noen gode tips til hvordan du kan ta gode babybilder, som kan brukes til langt mer enn småbilder til albumet. Favorittbildene ønsker vi gjerne å forstørre opp eller ha i rammer og på lerret. Dette krever skarpe bilder, tatt i riktig lys og med høy oppløsning. I tillegg er det viktig å huske på at bilder som ser flott ut på mobilen og på Instagram, ikke nødvendigvis har god nok bildekvalitet til å blåses opp ti ganger større på et printet bilde. Les noen raske tips her for å ta bedre bilder på egenhånd:

1. Planlegg godt i forkant.
Babyer har det best når de har sovet og spist. Å fotografere dem mens de sover er kanskje det tryggeste, men man vil jo gjerne ha bilder av dem mens de er våkne også. Mette og uthvilte barn er lettere å fotografere – men husk at de kan sprelle og bevege seg mye, og det vil gi forstyrrelser i bildet. Prøv med ulike fokus, det er artig å få med litt gestikulering og ulike ansiktsuttrykk. Pass på å ha rommet passelig varmt og ikke for kaldt. Direkte sollys er ikke å anbefale, så planlegg gjerne en plassering på skyggesiden eller ha fotoshooten en dag med overskyet vær om det lar seg gjøre å fotografere ute, sommerstid for eksempel.
2. Enkle effekter

Noen gjør det litt komplisert, med både kurver, sløyfer, hatter , englevinger, ski på bena og lignende. Om man tilfører for mange elementer og effekter i bildet kan det ta litt fokus bort fra barnet, som trossalt er hovedmotivet. Begynn gjerne med å se etter en en ryddig bakgrunn med duse farger, eller helt ensfarget. Det går selvsagt an å ekperimentere, men start med det enkle først sånn at du har noen bankers bilder. Et enkelt teppe med naken baby helt naturell kan holde i massevis. Har man strikkekyndige i familien er gaveplagg gull verdt som antrekk. Strikk gir et mykt og herlig uttrykk - for ikke å snakke om hvor glad en tante eller bestemor ville blitt for et bilde av barnet i selvstrikket plagg.

Lag flotte invitasjon eller takkekort til dåpen.

3. Blitz eller ikke?

Vi anbefaler godt og rikitg lys. Babyer har som regel rødlig eller markant rosafarge i huden, som kan bli veldig forsterket på bilder og i feil lys. Prøv i første omgang å ta bildene uten blitz. Selv om blitzen er et meget godt hjelpemiddel kan den ødelegge bildet dersom den ikke brukes riktig. Skal du bruke blitz er det en stor fordel med ekstern blitz som du kan vinkle på skrå eller opp taket. Fotografer eventuelt ute i skyggen som nevnt tidligere. Bruk gjerne naturlig dagslys fra et stort vindu istedet. La barnet være nær vinduet, omkring en halv til to meter ifra er fint. Dette er veldig godt og behagelig lys som er lett å jobbe med. Husk at det som ikke ser bra ut i virkeligheten sjelden blir bedre på kamera!
4. Mobil vs. kamera

For mest mulig profesjonelt resultat og god oppløsning på bildene anbefaler vi at seansen utføres med et ok digitalkamera, som kompaktkamera eller speilrefleks. Selv om dagens mobiler kan ta fantastiske bilder, vil det alltid være noen begrensninger. Har du som mål å få bildene forstørret mye opp vil det være en utfordring med med mobilkamera. Som utgangspunkt sier vi at 300 dpi er en grei størrelse på bildefilen for å printe i store formater. Men det avhenger også mye av om bildet har bevegelse eller andre uromomenter i seg.

Mobilbilder har uansett stor verdi da det er fort gjort å knipse hverdagsbilder og utvikling. Disse bildene er som skapt for fotoalbum og større prosjekter som fotobøker og kalendere med mange små bilder.

5. Ned på kne!

Ta bildene på samme nivå som barnet, såkalt froskeperspektiv. Det vil si du må enten sitte på kne eller ligge på gulvet. På denne måten fotograferer du i barnas "verden" og både ansikt og detaljer kommer bedre frem.

6. Mamma, pappa, barn!

Mange foreldre ønsker seg i tillegg til bilder av babyen og søte søskenbilder, et eget minne sammen med barnet. Et nærbilde av mor som kysser babyen kan være nydelig. Lukk øynene om babyen sover, eller se babyen i øynene om den er våken. Ikke glem fedrene! Kontrasten mellom fars kropp og størrelse og det lille nurket gir spennende og flotte bilder. Hold babyen enten inntil brystkassen eller trygt i sterke armer. Her er det bare å eksperimentere.

Her kan du lage nydelige lerretsbilder.

7. Små detaljer..

Ansiktet trenger ikke alltid være med. En liten hånd som holder rundt mors finger, små føtter, en lubben arm, lukkede øyne og myke øyevipper, eller en krøllet hårlokk.. Nærbilder av detaljer kan også gi interessante bilder - gjerne sammen med en voksenhånd. Slike bilder kan settes sammen til helt nydelige collager.
8. Svart-hvitt bilder

Selv om det er herlig med babyrosa og pastellfarger, må ikke svart-hvitt bilder undervurderes. Det gir et stilrent uttrykk, eller drømmende preg. Som nevnt over kan babyer ofte være røde, spesielt de første ukene. Det er mulig å fargejustere rødfarge mindre fremtredende, til en viss grad selvsagt, men det er ikke alltid mulig å trylle det helt bort. Litt svart-hvitt magi kan faktisk fikse bilder som ikke ble bra i utgangspunktet rent fargemessig. Man unngår rett og slett at eventuell feil fargegjenspeiling ødelegger bildet på print. Du kan selv justere bildet i et bilderedigeringsprogram til svarthvitt. Eventuelt kan du be oss justere det for deg før vi printer.

Enkle forstørrelser og lekre collager får du her
9. Ta bilder mens du kan!

Husk at babyer vokser raskt, spesielt de første ukene og månedene. Ikke vent for lenge med å knipse de uerstattelige nyfødtbildene. Hent inn forsterkninger om det er travelt, spesielt dere som har barn fra før. Det kan jo også være en god anledning til å få med besteforeldre, onkler og tanter på noen egne bilder. (Vips, så har du helt personlig julegavemateriale til familien også!)
10. Tvillinger?

Det åpner seg opp litt flere muligheter med tvillingfoto, både når det kommer til det kreative og det rent estetiske. Men det kan også bli dobbelt opp med arbeid og tidsbruk, spesielt om det blir våken fotografering. Det er det verdt! Ansiktsuttrykk og blikk mellom tvillingene er jo her helt uvurderlig, og fantastisk gøy for barna å se selv når de blir større. Sovebilder er også et absolutt og det finnes mange søte posisjoner å dandere dem i, om de ikke finner på å gjøre det helt selv da.. Yndete måter er å flette sammen hender og fingre, legge armen rundt den ene, fjes mot fjes, anføtes. Andre varianter kan man hente flust av inpirasjon til på Instagram eller Pinterest.

Instagram inspirasjon til baby eller nyfødtfotografering? Sjekk ut disse herlige hashtaggene:

#tvillingfotografering
#nyfødtbilder
#nyfødtfotografbergen

Fotobok - lag en personlig bildebok

De fleste av oss tar mange flotte bilder i løpet av et år, men ofte ender bildene opp med å bli liggende i en sky eller på en harddisk. Hvorfor ikke lage en fotobok, der du kan samle de fineste øyeblikkene på ett sted?

De gode, gammeldagse fotoalbumene med fastlimte bilder og cellulosepapir er i dag stort sett erstattet av moderne fotobøker. En fotobok kan gis bort i gave til nære og kjære, eller komme til glede for deg som ønsker å ta vare på alle de fine minnene.

Hos nfoto.no kan du lage din egen fotobok på 1, 2, 3!

Bilde av fotobok

Å lage fotobok har blitt litt som en hobby, det er gøy! Jeg har laget mange bøker hos Nfoto og har alltid vert fornøyd med resultatet. Både når det kommer til kvalitet på innbinding og farger

Hvorfor samle bilder i en fotobok?

Stadig mer av hverdagen vår er digitalisert, og mange savner gleden av å fysisk kunne bla i en fotobok – fremfor å se på bilder på en PC-skjerm.

Med en fotobok kan du også lage en oversiktlig samling av spesielt utvalgte øyeblikk, enten det er av barna eller deg selv og venner. En fotobok kan komme til glede flere generasjoner frem i tid, og du slipper å bekymre deg for at bildene ved et uhell skal bli slettet.

Lag en fotobok som kan gå fra generasjon til generasjon – som et lite, men samtidig verdifullt arvestykke.

Hvordan lage fotobok?

Det å lage fotobok trenger ikke å være hverken tidkrevende eller vanskelig. Hos nfoto.no kan du gjennom noen få oversiktlige steg lage din egen fotobok. Før du setter i gang, kan du finne de bildene du ønsker å bruke i boken.

Deretter er det kun fantasien som setter grenser, både når det kommer til bokomslag, bakgrunner, tekst og lignende.

Premium Kvalitet

Lag fotobok på nett

Fotobok - inspirasjon og idéer

Det enkleste og raskeste er som regel å lage fotoboken din på nett. Bruk vår online editor og design fotoboken slik du selv foretrekker. Nedlastning av programvare er ikke nødvendig, da hele verktøyet er nettbasert.

Du kan velge mellom en rekke ulike bakgrunner, tekstfonter og rammer til bildene. Teksten som skal vises i boken bestemmer du selv. Kanskje du vil inkludere en liten historie til hvert bilde?

Mens du jobber på fotoboken din vil prosjektet ligge trygt lagret hos oss, slik at ingenting går tapt underveis.

Det er kun kreativiteten som setter grenser når du skal lage en fotobok. Dersom du er litt usikker på hva slags design du skal gå for, kan du hente inspirasjon her.

La oss se nærmere på ulike idéer til fotobøker for ulike anledninger.

Lag en fotobok på Nfoto

Fotobok til bryllup

Bryllupsdagen er en av de største dagene i livet for mange, og en dag man gjerne vil huske tilbake til og dele minner fra. Da er en fotobok midt i blinken. I boken kan du for eksempel ha bilder fra vielsen, bryllupsfesten, kaken, gavebordet, brudevalsen og gjestene.

Forsiden på fotoboken kan for eksempel prydes av et bilde av brudeparet, og begges navn. Vi har mange flotte design som passer ypperlig bryllupsfotoboken din.

Fotobok for baby og barn

Barn vokser fort, og det er derfor hyggelig å forevige minnene med noen fine bilder. Mange foreldre velger for eksempel å lage en fotobok med babybilder og minner fra barndommen. Dette er ikke bare hyggelig for foreldrene å se tilbake på, men også barnet selv.

I en fotobok for baby og barn kan du for eksempel inkludere bilder fra barnets første dager på klinikken, første skoledag, bursdager eller andre store begivenheter. Eller hva med å lage en fotobok for hvert av barnets første leveår?

Fotobok til konfirmanten

En fotobok kan være en veldig fin gave til konfirmanten. Lag en fotobok med minner fra konfirmantens liv, og gi en konfirmasjonsgave som vil komme til glede i mange år fremover.

Inkluder gjerne bilder fra tidlig barndom, feriereiser eller andre minner konfirmanten kan se tilbake på.

Fotobok med tekst

Du bestemmer selv hvordan en fotobok skal utformes. Noen ønsker kun bilder, men det er også veldig populært å lage en fotobok med tekst. Om fotoboken skal gis som gave, kan du kanskje ha noen forord i begynnelsen.

Det kan også være kjekt å ha beskrivende tekst til hvert av bildene. Når og hvor ble bildet tatt, og i hvilken anledning?

Fotobok som julegave

En fotobok er ypperlig å gi som gave, enten det er til bursdag, bryllup, konfirmasjon, jul eller andre store anledninger. Om du ønsker å gi bort en personlig gave, er en fotobok kanskje det beste valget. Hva er vel mer personlig en minner og bilder?

Kanskje bestemor og bestefar kan få en fotobok med bilder av barn og barnebarn?

Fotobok fra ferieturer og reiser

En fotobok kan også komme til glede for deg selv. Kanskje du har vært på en feriereise som ga deg mange spennende opplevelser og minner? Da kan det være kjekt å samle de fineste øyeblikkene i en fotobok.Om du reiste sammen med noen som betyr ekstra mye for deg, kan du kanskje overraske dem med en fotobok i gave.

Velg en fotobok i ønsket kvalitet

Avhengig av budsjett og preferanser, kan du velge en fotobok i den kvaliteten som passer deg best. Hos oss i nfoto.no kan du finne fotobøker i to ulike kvaliteter:

·         Premium kvalitet

·         Standard kvalitet

Hvilken fotobok er best?

Premium Fotobok er av høyeste kvalitet, og et godt valg for deg som ønsker best mulig utskriftskvalitet og tykke sider. Minnene dine bevares da på en estetisk tiltalende måte. Vi bruker FujiFilm fotopapir, og kan garantere super kvalitet på bildene.

Om du ønsker et mer prisvennlig alternativ der bildekvaliteten fortsatt er god, er Standard Fotobok et ypperlig valg.

Finn en fotobok på tilbud

Det er mulig å finne fotobøker i mange ulike prisklasser. Vi i nfoto.no er opptatt av å kunne tilby fotobøker av høy kvalitet til en gunstig pris. Hos oss kan du også oppleve å finne gode tilbud, slik at du kan gjøre et skikkelig godt kupp på din neste fotobok.

Bestill fotobok med rask levering

Hos nfoto.no kan du enkelt designe en fotobok på nett. Legg til dine favorittbilder, lag tekst og velg det designet du liker best.

Se frem til rask leveranse og høy kvalitet!