Fotobok

Slik lager du julekort

Slik lager du julekort

julekort
Det er raskt og enkelt å lage stilige julekort hos oss. Vi har et stort utvalg av rimelige julekort og du vil helt sikkert finne noe som passer deg. Du kan enten bruke våre ferdige maler, med ett eller flere bilder, eller du kan designe helt selv og kun overlate printingen til oss.
Vi har alt fra klassiske og stilrene maler til moderne og trendy julekort.
I løpet av de siste årene har NFoto trykket millionervis av kort - bokstavelig talt.
Vi har etterhvert blitt eksperter på julekort!

1. Valg av bilder

Du trenger ikke fotografere nye bilder spesielt for dine julekort. Det går helt fint å bruke de bildene du allerede har. Det trenger heller ikke være et samlebilde av hele familen. Er hverdagene travle og vanskelig å finne bilder der alle dere er samlet, så kan du velge en mal med flere bilder og la hvert familiemedlem få sitt eget lite bilde på julekortet!

Vær nøye med kvaliteten på bildene. Spesielt ansiktene bør være klare og skarpe. Husk også at samme julekort blir gjerne sendt til både familie og venner. Velg derfor nøytrale bilder til julekort, altså bilder som alle kan verdsette. Julekort med festbilder er gøy å sende til venner, men ikke like fint til besteforeldre.

Har du mange bilder kan det være lurt å samle disse i en egen mappe på pcen før du starter med designet.

2. Flersiders vs fotolab

julekort

Vi har julekort i mange ulike størrelser og varianter. Av disse har vi to hovedtyper: digitaltrykk og fotolab.

Fordeler med digitaltrykk:
+ 2-siders og 4-siders trykk
+ tykkere, stivere og stødigere papir
Ulemper med digitaltrykk:
- bildekvaliteten er ikke på høyde med fotolab

Fordeler med fotolab:
+ den beste bildekvaliten av alle trykkemetoder
+ motstandsdyktig mot lys. Kan henges i mange måneder, til og med år, uten å blekne.
Ulemper med fotolab:
- kun trykk på den ene siden
- litt tynnere papir

Ønsker du kort som er god å holde i eller kort som kan stå på bordet er 4-siders julekort for deg. Disse kortene er stilige og gjør alltid et inntrykk på mottakeren. Selv om bildekvaliteten på disse ikke er like bra som fotolab er de likevel svært gode.

Julekort 15x15cm - trykk på fire sider

Julekort 10x15cm - 4 sider, stående

Julekort 10x15cm - trykk på 4 sider, liggende

Julekort 15x15cm - trykk på to sider

Julekort 10x15cm - trykk på to sider, stående

Er du opptatt av naturlige bilder med dybde og gode farger er fotolab det beste. Du får da kun trykk på den ene siden, men skal kortet henges eller festes på kjøleskapet betyr det lite.

Julekort 15x15cm - trykk på en side

Julekort 15x15cm - trykk på en side

3. Hva skriver man i julekort?

Du kan gjøre det så enkelt som å skrive "God jul" eller "God jul og godt nytt år".
Alternativt kan du også skrive "God jul og godt nytt år, hilsen ...".

Vil du gjøre det litt annerledes kan du skrive "Beste julehilsner fra ..." eller
"... ønsker dere en riktig god jul og et godt nytt år!".

Bare slipp kreativiteten løs. Prøv nye formuleringer utenom det vanlige. Hva med et lite dikt?
Velger du våre 4-siders eller 6-siders kort får du plass til å skrive et lite julebrev også!

En liten feil vi ofte ser er at mange skriver "nyttår" i et ord. Korrekt skal være "nytt år". "Nytt år" referer til hele det nye året, mens "nyttår" er kun nyttårsdagen. Du ønsker vel gjerne at hele det neste året skal bli godt, og ikke kun den første dagen...

4. Rekkefølgen på navn

Damen eller mannen først? Barna eller foreldre først? Eldst til yngst eller yngst til eldst?
Det er ikke noe absolutt fasitsvar på dette. På julekort er den "pene" og hyggelige måten å ha barna først og foeldrene sist. Og da spesielt den yngste først, deretter den eldste, så damen og til slutt mannen.

Altså yngste barn - eldste barn - dame - mann.
Et alternativ er datter - mor - sønn - far.
En annen variant kan være dame - mann - eldste barn - yngste barn.

Som sagt er det ingen desidert korrekt rekkefølge på navnene. Det vikgitste er at du bør bestemme deg for en rekkefølge og ikke bare liste opp familiemedlemmene vilkårlig.

5. Profesjonell bildejustering

julekort
Julekort bestilles ofte i mange eksemplarer som videre blir blir sendt ut til mange og som igjen blir sett av mange. Vi anbefaler derfor på det sterkeste at du bestiller med profesjonell bildejustering. Dette er et liten investering som forbedrer alle kopiene av dine julekort.
Vi lysner dine bilder og korrigerer eventuelle fargefeil. Våre utstyr er kalibrert og vi bruker fargeprofiler i alle ledd fra skjerm til printer. Vi kan dermed optimalisere bildene før trykking av dine julekort.

6. Gjøre det selv

Ha godt lys

NB! Vi anbefaler at du bruker våre ferdige maler med mindre du er helt sikker på hva du gjør.
Velger du å gjøre ting selv kan vi dessverre ikke ta ansvar for designfeil


Er du av den kunsteriske typen og ønsker å designe kortet helt selv har du muligheten til det også. Sett oppløsningen til 300dpi. Videre må du legge til 3mm kuttemargin rundt alle kantene. Denne kuttemarginen er nødvendig for utfyllende trykk. Du bør også ha en marg på 4mm fra kanten der ingen viktige elementer bør plasseres utenfor.
Husk at bakgrunnen (lilla i eksemplet over) skal gå helt ut i kantene dersom du ønsker utfyllende trykk.
Mens tekst, bilder og figurer bør plasseres minst 4mm fra kanten om du ikke ønsker at de blir kuttet.

Når du har designet kortet ditt lagrer du det som JPEG med sRGB som fargerom.
Velg malen "Design selv", last opp bildet og bruk det som bakgrunn. Ferdig!

7. Vær tidlig ute

Vi i NFoto er raske med å sende dine julekort til deg.
Bestiller du kun julekort blir det produsert og sendt samme dag eller dagen etter.
Men ikke vent til siste liten med å bestille dem.
Husk at du skal rekke sende ut dine julekort også!

Les også:
Hvordan ta bedre bilder
Hvordan ta gode babybilder

Fotobok - lag en personlig bildebok

De fleste av oss tar mange flotte bilder i løpet av et år, men ofte ender bildene opp med å bli liggende i en sky eller på en harddisk. Hvorfor ikke lage en fotobok, der du kan samle de fineste øyeblikkene på ett sted?

De gode, gammeldagse fotoalbumene med fastlimte bilder og cellulosepapir er i dag stort sett erstattet av moderne fotobøker. En fotobok kan gis bort i gave til nære og kjære, eller komme til glede for deg som ønsker å ta vare på alle de fine minnene.

Hos nfoto.no kan du lage din egen fotobok på 1, 2, 3!

Bilde av fotobok

Å lage fotobok har blitt litt som en hobby, det er gøy! Jeg har laget mange bøker hos Nfoto og har alltid vert fornøyd med resultatet. Både når det kommer til kvalitet på innbinding og farger

Hvorfor samle bilder i en fotobok?

Stadig mer av hverdagen vår er digitalisert, og mange savner gleden av å fysisk kunne bla i en fotobok – fremfor å se på bilder på en PC-skjerm.

Med en fotobok kan du også lage en oversiktlig samling av spesielt utvalgte øyeblikk, enten det er av barna eller deg selv og venner. En fotobok kan komme til glede flere generasjoner frem i tid, og du slipper å bekymre deg for at bildene ved et uhell skal bli slettet.

Lag en fotobok som kan gå fra generasjon til generasjon – som et lite, men samtidig verdifullt arvestykke.

Hvordan lage fotobok?

Det å lage fotobok trenger ikke å være hverken tidkrevende eller vanskelig. Hos nfoto.no kan du gjennom noen få oversiktlige steg lage din egen fotobok. Før du setter i gang, kan du finne de bildene du ønsker å bruke i boken.

Deretter er det kun fantasien som setter grenser, både når det kommer til bokomslag, bakgrunner, tekst og lignende.

Premium Kvalitet

Lag fotobok på nett

Fotobok - inspirasjon og idéer

Det enkleste og raskeste er som regel å lage fotoboken din på nett. Bruk vår online editor og design fotoboken slik du selv foretrekker. Nedlastning av programvare er ikke nødvendig, da hele verktøyet er nettbasert.

Du kan velge mellom en rekke ulike bakgrunner, tekstfonter og rammer til bildene. Teksten som skal vises i boken bestemmer du selv. Kanskje du vil inkludere en liten historie til hvert bilde?

Mens du jobber på fotoboken din vil prosjektet ligge trygt lagret hos oss, slik at ingenting går tapt underveis.

Det er kun kreativiteten som setter grenser når du skal lage en fotobok. Dersom du er litt usikker på hva slags design du skal gå for, kan du hente inspirasjon her.

La oss se nærmere på ulike idéer til fotobøker for ulike anledninger.

Lag en fotobok på Nfoto

Fotobok til bryllup

Bryllupsdagen er en av de største dagene i livet for mange, og en dag man gjerne vil huske tilbake til og dele minner fra. Da er en fotobok midt i blinken. I boken kan du for eksempel ha bilder fra vielsen, bryllupsfesten, kaken, gavebordet, brudevalsen og gjestene.

Forsiden på fotoboken kan for eksempel prydes av et bilde av brudeparet, og begges navn. Vi har mange flotte design som passer ypperlig bryllupsfotoboken din.

Fotobok for baby og barn

Barn vokser fort, og det er derfor hyggelig å forevige minnene med noen fine bilder. Mange foreldre velger for eksempel å lage en fotobok med babybilder og minner fra barndommen. Dette er ikke bare hyggelig for foreldrene å se tilbake på, men også barnet selv.

I en fotobok for baby og barn kan du for eksempel inkludere bilder fra barnets første dager på klinikken, første skoledag, bursdager eller andre store begivenheter. Eller hva med å lage en fotobok for hvert av barnets første leveår?

Fotobok til konfirmanten

En fotobok kan være en veldig fin gave til konfirmanten. Lag en fotobok med minner fra konfirmantens liv, og gi en konfirmasjonsgave som vil komme til glede i mange år fremover.

Inkluder gjerne bilder fra tidlig barndom, feriereiser eller andre minner konfirmanten kan se tilbake på.

Fotobok med tekst

Du bestemmer selv hvordan en fotobok skal utformes. Noen ønsker kun bilder, men det er også veldig populært å lage en fotobok med tekst. Om fotoboken skal gis som gave, kan du kanskje ha noen forord i begynnelsen.

Det kan også være kjekt å ha beskrivende tekst til hvert av bildene. Når og hvor ble bildet tatt, og i hvilken anledning?

Fotobok som julegave

En fotobok er ypperlig å gi som gave, enten det er til bursdag, bryllup, konfirmasjon, jul eller andre store anledninger. Om du ønsker å gi bort en personlig gave, er en fotobok kanskje det beste valget. Hva er vel mer personlig en minner og bilder?

Kanskje bestemor og bestefar kan få en fotobok med bilder av barn og barnebarn?

Fotobok fra ferieturer og reiser

En fotobok kan også komme til glede for deg selv. Kanskje du har vært på en feriereise som ga deg mange spennende opplevelser og minner? Da kan det være kjekt å samle de fineste øyeblikkene i en fotobok.Om du reiste sammen med noen som betyr ekstra mye for deg, kan du kanskje overraske dem med en fotobok i gave.

Velg en fotobok i ønsket kvalitet

Avhengig av budsjett og preferanser, kan du velge en fotobok i den kvaliteten som passer deg best. Hos oss i nfoto.no kan du finne fotobøker i to ulike kvaliteter:

·         Premium kvalitet

·         Standard kvalitet

Hvilken fotobok er best?

Premium Fotobok er av høyeste kvalitet, og et godt valg for deg som ønsker best mulig utskriftskvalitet og tykke sider. Minnene dine bevares da på en estetisk tiltalende måte. Vi bruker FujiFilm fotopapir, og kan garantere super kvalitet på bildene.

Om du ønsker et mer prisvennlig alternativ der bildekvaliteten fortsatt er god, er Standard Fotobok et ypperlig valg.

Finn en fotobok på tilbud

Det er mulig å finne fotobøker i mange ulike prisklasser. Vi i nfoto.no er opptatt av å kunne tilby fotobøker av høy kvalitet til en gunstig pris. Hos oss kan du også oppleve å finne gode tilbud, slik at du kan gjøre et skikkelig godt kupp på din neste fotobok.

Bestill fotobok med rask levering

Hos nfoto.no kan du enkelt designe en fotobok på nett. Legg til dine favorittbilder, lag tekst og velg det designet du liker best.

Se frem til rask leveranse og høy kvalitet!